Predavači

Branislav Lečić

Branislav Lečić je rođen 1955. godine u Šapcu. Studirao je osnovne studije glume u klasi profesora Minje Dedića. Dve godine nakon diplomiranja, postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Dobitnik je Sterijine nagrade, kao i četiri Godišnje nagrade JDP.

Režirao je za JDP Šilerove Razbojnike, Sveti Georgije ubiva aždahu Dušana Kovačevića u Nacionalnom teatru u Atini, Balkansku rapsodiju Pavlosa Matesisa u Bitef teatru, Indigo Dušana Premovića u produkciji Grad-teatra Budve, Smart studija i Doma omladine, i predstavu Opomena. Deset godina posle – Zoran Đinđić, u produkciji Smart studija (izvedena u Sava centru).

Jedan je od osnivača najznačajnijih alternativnih pozorišnih grupa, koje su bitno uticale na pozorišni život u zemlji. Predavao je glumu na Univerzitetu u Nišu, i bio prvi ministar kulture posle demokratskih promena 5. oktobra 2000. Trenutno je dekan i profesor glume na Akademiji lepih umetnosti i multimedija u Beogradu.

 1. Najpoznatije uloge:
  • Kralj Aleksandar (Montevideo);
  • Teja (Profesionalac);
  • Gavrilo Milentijević (Tri karte za Holivud);
  • Crni u seriji Sivi dom;
  • Aleksa Šantić na filmu i u istoimenoj seriji;
  • Dragan (Bulevar Revolucije);
  • Mustafa (Underground);
  • Sudija Ris (Porodično blago).

Nebojša Gromilić

Nebojša Gromilić je rođen 1980. godine u Beogradu. Stalni je član Pozorišta na Terazijama od 2000 godine. Koreografskim radom se bavi od 2010. godine, kada je dobio stipendiju za prestižnu školu mjuzikla „Jacobs Pillow” u Sjedinjenim Američkim Državama. U dosadašnjoj karijeri uspešno je realizovao više od 60 autorskih projekata, među kojima su: „Glavo luda” (Pozorište na Terazijama), „Cigani lete u nebo” (Narodno pozorište u Nišu), „Hotel ‘Kosovo’” (Narodno pozorište u Prištini), „Florentinski šešir” (Pozorište „Boško Buha”), „Oliver Tvist” (Pozorište „Boško Buha”), „Mali pirat” (Centar za kulturu „Tivat”), „Inside Out” (Pozorište na Terazijama).

Radio je na scenskom pokretu i koreografijama za serije „Senke nad Balkanom”, „Santa Maria Della Salute” i „Komšije”. Kao saradnik, učestvovao je u reklamnim kampanjama i događajima za velike kompanije kao što su Coca Cola, Eagle Hills, Maylan, Amstel i mnoge druge.

Elena Gromilić

Elena Gromilić je rođena 1983. godine u Čačku. Po završetku baletske škole „Luj Davičo”, postala je stalni član baletskog ansambla Pozorišta na Terazijama. Nakon toga, svoje usavršavanje kao stipendista nastavlja u centru „Broadway dance”.

U dosadašnjoj karijeri učestvovala je u raznim šou-programima kao što su: „Luda noć”, „Beovizija”, „Šou Zdravka Čolića”, „Evrovizija”, „Novogodišnji program RTS-a”. Osim toga, u ulozi asistenta koreografije učestvovala je u predstavama: „Glavo luda”, „Beograd–Moskva”, „Florentinski šešir”, „Carev zatočnik” i mnoge druge.

 1. Najznačajnije filmovi, predstave i serije u kojima je učestvovala:

  Predstave

  • „Čikago”
  • „Cigani lete u nebo”
  • „Neki to vole vruće”
  • „Mamma Mia”
  • „Grk Zorba”
  • „Producenti”
  • „Glavo luda”

  Filmovi

  • „Na lepom plavom Dunavu”
  • „Ona voli Zvezdu”
  • „Fade to black”

  Serije

  • „Komšije”
  • „Kazneni prostor”
  • „Srećni ljudi”

Dejan Janković

Pozorišni reditelj Dejan Janković završio je osnovne studije pozorišne režije u klasi profesora Ljubiše Ristića i postdiplomske studije teorije umetnosti u klasi profesorke Tijane Popović Mlađenović.

Već nakon druge godine studija, debitovao je kao asistent reditelja Slobodana Unkovskog na predstavi Život je san, u Narodnom pozorištu u Beogradu. Od tada započinje saradnju sa mnogim afirmisanim pozorišnim umetnicima u zemlji i regionu. Dejan Janković profesionalno je aktivan na polju pozorišne i televizijske režije, fotografije i produkcije. Od 2011. godine član je Saveza dramskih umetnika Srbije, i počasni član i urednik pozorišnog i filmskog programa srpskog udruženja RAS u Oslu.

Janko Cekić

Janko Cekić rođen je 1987. godine u Beogradu, a član je LekArt tima od njegovog osnivanja.

Glumu je diplomirao 2012. godine na Akademiji umetnosti u Beogradu, a u dosadašnjoj karijeri učestvovao je na preko dvadeset predstava, koje su rađene u mnogim beogradskim pozorištima, kao što su JDP, Bitef, Boško Buha, Slavija itd.

Neke od njegovih najznačajnijih uloga ostvario je u predstavi Opomena, filmovima S/kidanje i Mamula, kao i u seriji Bela lađa.

Jelena Marković Simonović

Jelena Marković je rođena u Kruševcu 1988. godine, gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Osnovne akademske, kao i master studije, završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (instrumentalni odsek-klavir). Nakon muzičke akademije, zavšava još jedne master studije: Teoriju umetnosti i medija (interdisciplinarni smer na Univerzitetu Umetnosti u Beogradu). Usavršavala se na majstorskim kursevima klavira kod profesora Klausa Šildea, Lesli Majkla, Mirjane Šuice Babić, Aide Gavlilove i Mirjane Rajić. Dobitnica je više nagrada u solo kategoriji. Nastupala je kao solista i kao član kamernih sastava na koncertima širom Srbije. Poseduje dugogodišnje iskustvo pevanja i nastupanja sa različitim horovima.  Trenutno radi kao profesor klavira u muzičkoj školi “Petar Ilić” u Aranđelovcu i kao muzički pedagog i predavač tehnike glasa u Lekart edukativnom centru. Posebnu pažnju u svom radu sa decom posvećuje pripremi za javni nastup i oslobađanju od treme. U dosadašnjoj pedagoškoj karijeri je sa svojim đacima ostvarila zapažene rezultate osvojivši preko 50 nagrada na republičkim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Razvijte svoje talente i zakoračite u svet umetnosti.
Upisni rok je u toku. Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.