Na velikoj sceni „Stamenković”, u UK „Palilula”, u oktobru 2013. godine, javnosti je prvi put predstavljena nova umetnička škola LekArt, koju je osnovao jedan od naših najtalentovanijih i najnagrađivanijih glumaca – Branislav Lečić.

FIOtvaranjeLC

Cilj LekArta i svih njegovih predavača je da pomognu pre svega deci i mladima, ali i svakom čoveku, da otkriju sebe kroz umetnost.

Predavači LekArta su ostvareni umetnici

Uz multimedijalnu prezentaciju, film, muziku, ples i izložbu slika, predstavljeni su predavači škole, poznati umetnici, kreativci i potvrđeni pedagozi: Lena Kovačević, Igor Đorđević, Anita Lazić Todorović, Zorana Bećić, Irena Popović, Nina Radulović Lečić, Milan i Katarina Gromilić, Mina Radović, kao i sam osnivač, Branislav Lečić.

LC2LekArt pruža mogućnost svim zainteresovanima da, bez obzira na godine i prethodno obrazovanje i iskustvo, za godinu dana steknu sintetizovano znanje iz različitih kreativnih oblasti:

  • glume i režije,
  • novinarstva i kreativnog mišljenja,
  • komponovanja,
  • pevanja,
  • slikanja,
  • modernog plesa…

Brižljivo osmišljen program za decu i odrasle

Celokupan program LekArta bazira se na edukaciji kroz igru i kreativni dijalog, uz stalnu interakciju i praktičan rad na sceni.

LC1Programi su namenjeni svima koji imaju potrebu da se iskažu kroz neki vid umetničkog izražavanja, bilo da se pripremaju za buduće profesionalne angažmane, umetničke ili bilo koje druge fakultete, ili da samo žele da prošire svoja saznanja, steknu veštine, nadograde svoje kreativne potencijale i oprobaju se u različitim poljima.

Naime, najnovija istraživanja pokazala su da je za decu i mlade od neprocenjivog značaja da, bez obzira na profesiju kojom će se sutra baviti, u najkritičnijem periodu u formiranju ličnosti, do 16. godine, prođu kroz umetničko obrazovanje.

Ono utiče na akademsko postignuće, socijalni i emocionalni razvoj, koncentraciju i razvoj discipline, povećava samopouzdanje, utiče na timski rad, razvoj kognitivnih sposobnosti, bolje čitanje i pisanje, i doprinosi unapređenju verbalnih sposobnosti.

Međutim, centar je otvoren i za odrasle, jer kako glasi slogan škole – nikad nije kasno da otkriješ sebe!

Interaktivan rad u malim grupama

LC3Nastava se u LekArtu odvija vikendom i opciono petkom, u poslepodnevnim časovima. Svi programi su dvosemestralni i izuzetno interaktivni, i zbog toga su grupe ograničene veličine – maksimalno sa 15 polaznika po grupi.

Želimo da svim polaznicima omogućimo da paralelno sa edukacijom imaju mogućnost i da svoje veštine i znanja provere na sceni, i zato će LekArt na mesečnom nivou organizovati javne časove u prostorijama Ustanove kulture „Palilula”, kako bi javnost upoznala sve njihove talente.

Najbolji polaznici imaju mogućnost i za profesionalni angažman u realnim umetničkim i medijskim projektima.

Više slika sa otvaranja možete pogledati u galeriji na našem sajtu.