LekArt edukativni centar održao je završni javni čas polaznika u nedelju, 26. juna, u Ustanovi kulture „Palilula”, na sceni „Stamenković”, čime je na pravi način obeležio kraj treće uspešne sezone svog rada.

Lekart1

Polaznici LekArta su na javnom času kroz igranu predstavu, izložbu i moderan ples pokazali zavidna znanja i veštine koje su stekli na časovima glume i režije, slikarstva i scenskog pokreta i plesa.

Glumci uverljivi u svojim ulogama

Lekart3Na čelu s profesorom i šefom klase s Akademije lepih umetnosti i multimedija, Branislavom Lečićem, polaznici programa Gluma i režija predstavili su se monolozima i veštim scenskim pokretom u različitim scenama.

Zatim su izabranim monolozima svoje umeće predstavili glumci uzrasta od 10 do 13 godina, na čelu sa glumcem Jankom Cekićem. Veliki utisak na publiku ostavila je i dečja glumačka grupa uzrasta od 5 do 9 godina, sa predavačem i rediteljem Dejanom Jankovićem, koja je izvela recitacije i priče.

Mjuzikl kao sa Brodveja

Za scenski pokret i moderan ples bio je zadužen predavač i poznati koreograf Milan Gromilić, čiji su polaznici predstavili tačke iz mjuzikla i modernog baleta.

Lekart2Njihov nastup u mjuziklu upotpunili su polaznici programa Pevanje u grupi profesorke Jelene Jovović, koji su se zatim istakli i u solo izvođenju. Obe grupe dobile su zasluženi, dugotrajni aplauz publike.

Izložba slikara svih uzrasta za kraj

U foajeu ispred scene „Stamenković”, u Ustanovi kulture „Palilula”, bili su izloženi radovi polaznika svih uzrasta programa Slikarstvo, čiji je mentor slikarka Mina Radović. Slikarsko umeće pokazali su polaznici od 5 godina do najstarijih, tražeći svoj jedinstveni umetnički izraz kroz različite tehnike, i tako na pravi način zatvorili javni čas.

Inače, pored navedenih programa, u LekArt edukativnom centru postoje i odseci Novinarstvo i PR, koje vode poznate novinarke Nina Radulović Lečić i Anita Todorović, Muzika i komponovanje na čelu sa Irenom Popović, i Scenario i kreativno pisanje, koji vodi glumac, reditelj, scenarista i muzičar Nikola Pejaković. Polaznici i predavači ovih programa takođe su podržali svoje kolege.

Ovaj dvočasovni umetnički performans i izložba koja je sledila na najbolji način su zaokružili treću sezonu rada LekArt edukativnog centra i najavili buduća dostignuća njegovih polaznika. Želimo im mnogo sreće i uspeha u daljem radu!

Više slika sa javnog časa možete pogledati u galeriji na našem sajtu.