740pxNa konferenciji za medije organizovanoj u Ustanovi kulture „Palilula”, povodom početka nove sezone rada LekArta, 4. septembra 2014. godine, medijima su se predstavili svi predavači.

Branislav Lečić, osnivač LekArta, obratio se medijima i najavio veliku audiciju za decu, mlade i odrasle za prijem novih polaznika, a istakao je i saradnju sa Ustanovom kulture „Palilula” na novim pozorišnim projektima.

Audicija za nove članove LekArta

Velikom audicijom, 10. septembra u 17 časova, u Ustanovi kulture „Palilula”, predavači LekArta upoznaće još jednu generaciju polaznika sa idejom zašto je bavljenje umetnošću važno.

657Lekart smo osnovali s ciljem da pomognemo deci i mladima, ali i svakom čoveku da otkrije sebe i kroz umetnost pronađe put samoostvarenja i sreće.

Danas je taj iskorak ka sebi, iz konfuznog i kontradiktornog života, neophodan i ljubitelju umetnosti i profesionalcu, ne bi li baš u njemu, u životu, bili efikasniji i bolji, a to je pravi razlog da naš program bude za svakog mladog čoveka, ali i odrasle, važno životno iskustvo. 

– Branislav Lečić

Novi program na LekArtu: Produkcija medija

LekArt u novu sezonu ulazi sa novim programom.

Veštine komuniciranja, prezentacije, veštine medijskog nastupa i stvaranja brenda od svog imena predavaće Anita Lazić Todorović, suosnivač LekArta i vlasnik Whole in one agencije za integralne komunikacije.

Svi zainteresovani moći će da ovladaju znanjima i alatima savremenog stručnjaka Produkcije medija i odnosa sa javnošću, a mladi umetnici naučiće kako da pravilno vode svoju karijeru u medijima, i kako se stvaraju „poznate ličnosti” savremenim tehnikama komuniciranja.

Uspešna saradnja sa Ustanovom kulture „Palilula”

Direktor Ustanove kulture „Palilula”, Anđelko Živković, ukazao je na partnersku saradnju UK „Palilula” i LekArta, koja je od velikog značaja za kreativnu ponudu opštine, ali i celog Beograda.

On je istakao da će se ova saradnja proširiti zajedničkim radom na stvaranju pozorišne predstave za decu, koja se već priprema i koja će biti izvedena na sceni „Stamenković”, a to je samo prvi u nizu pozorišnih projekata koje LekArt priprema za nastupajuću sezonu.

Predavači ulaze u novu sezonu sa velikim entuzijazmom

Na konferenciji su se obratili i drugi predavači LekArta: Milan Gromilić, prvi solista Pozorišta na terazijama, koji je istakao kako je kroz svoj program „Moderan ples” sublimirao sva svoja igračka i životna iskustva, sa idejom da polaznicima ponudi miks različitih stilova od klasičnog baleta, do džeza i savremenog pokreta.

Milan GromilicJedinstvenost ove umetničke škole je u negovanju nove generacije renesansnih mladih ljudi koji mogu da nauče da glume, pevaju, plešu, ali i da kreativno, originalno misle i da žive od svoje kreativnosti.

Dajemo im sva svoja znanja i iskustva da na kraju programa mogu da sami osmisle predstavu, performans, napišu knjigu, dođu do svoje prve slikarske izložbe uz našu podršku i LekArt produkcioni tim, koji im stoji na raspolaganju.

– Milan Gromilić

Od ove sezone odsek Pevanje vodi naša priznata džez pevačica Jelena Jovović. Program Crtanje i slikanje vodi mlada akademska slikarka Mina Radović, Produkciju i medije Nina Radulović Lečić, a Glumu za decu prvak Narodnog pozorišta Igor Đorđević sa svojom koleginicom i suprugom, Zoranom Bećić.