Mjuzikl

U subotu, 23. aprila, u Ustanovi kulture „Palilula”, Lekart edukativni centar je na uvodnom času predstavio korake u pripremi muzičko-scenske forme poznate kao mjuzikl i najavio radionicu mjuzikla koja će trajati od 7. do 26. juna.

Branislav Lečić, Milan Gromilić i Jelena Jovović su sa mnogobrojnim posetiocima radili na njihovom scenskom pokretu, pevanju i izrazu, uz jednu „lakšu” brodvejsku numeru, pa su svi mogli aktivno da učestvuju.

Predstavljanje je bilo namenjeno pre svega medijima, ali i novim polaznicima LekArt edukativnog centra.

Kome je namenjena radionica mjuzikla?

Mjuzikl-01Radionica mjuzikla je prilika za sve ljubitelje plesa, glume i pevanja (od 15 do 35 godina) da se oprobaju u sve zastupljenijoj izvođačkoj formi, mjuziklu.

Potreba umetničkog izvođača danas je upravo da bude opismenjen u glumi, pevanju i plesu, da neprekidno radi na sebi i usavršava se kao što i mi iskusniji radimo – večito tragamo za novom inspiracijiom i znanjem, zaključili su Milan Gromilić, predavač scenskog pokreta i plesa, Jelena Jovović, predavač pevanja, i Branislav Lečić, predavač glume u LekArt edukativnom centru.

Kako će izgledati časovi?

Mjuzikl-03Kroz dvomesečni, intenzivni rad polaznici će se upoznati sa muzičkim numerama iz najpoznatijih svetskih mjuzikala.

Na završnici radionice sve tačke biće predstavljene na sceni „Stamenković”, dok će se najboljim polaznicima pružiti prilika da nastave rad na profesionalnom projektu koji se na ovoj sceni priprema od jeseni.

Prijave za radionicu mjuzikla traju do 1. maja.

Zainteresovani mogu dobiti detaljnije informacije i rezervisati svoje mesto u radionici putem mail adrese office@lekart.edu.rs ili na broj telefona 064 6494 291.